Steun ons en help Nederland vooruit

Coen Itz

Kandidaat Raadslid

Mierlo

Coen Itz is getrouwd met Karli Seckl, zij hebben samen 2 volwassen zoons en wonen sinds 2 jaar in Mierlo in een huis met energie label A: drie dubbel geïsoleerd en uitgerust met zonnepanelen. Coen is op dit moment actief als bestuurder in drie verenigingen: Lopers Groep Mierlo, De Schaatsnacht van Eindhoven en Lions Club Kempenland. Sport en beweging staan bij Coen hoog in het vaandel; Hij fietst, zwemt en wandelt elke dag en schaatst in de winter.

Wat:

Coen was werkzaam als medisch specialist in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond, als zorg-inkoper bij zorgverzekeraar VGZ in het hele land en promoveerde nog onlangs tot doctor in de geneeskunde op een medisch en organisatorisch onderwerp over lage rugklachten in Maastricht.

Waarom:

Na 25 jaar ziekhuis ervaring, 12,5 jaar werken bij een zorgverzekeraar en een afgerond medisch wetenschappelijk onderzoek stelt Coen zich vandaag de dag de vraag hoe hij met deze schat aan ervaring nuttig kan zijn voor de maatschappij? Ervaring in de gezondheidszorg, het zorgverzekeringswezen en de medische wetenschap zijn de ingredi├źnten waarmee hij dit wil verwezenlijken. Met een linkse politieke achtergrond vanuit zijn jeugd en de maatschappelijke loopbaan-ervaring tot nu toe komt Coen tot de conclusie dat D66 voor hem de juiste politieke richting is. Met name levensvraagstukken, sport & bewegen plus duurzaamheid & milieu vormen naast andere programma punten bovendien een goede reden om ook nog eens politiek actief wil worden binnen D66; op die manier kan Coen meedenken over dit soort vraagstukken op lokaal niveau.