Steun ons en help Nederland vooruit

Paul Soons

Kandidaat Raadslid

Geldrop

Sinds 25 jaar woon ik, samen met vrouw Mia van Dijk in Geldrop. Onze 3 kinderen (Rutger van 28 jaar, Jeroen van 26 jaar en Astrid van 24 jaar) zijn inmiddels de deur uit en wonen op zich zelf.

Ik werk als klinisch psycholoog in het St Annaziekenhuis. Daarnaast geef ik onderwijs aan de Universiteit van Tilburg en het Regionaal Instituut voor Nascholing en Opleiding (RINO) te Eindhoven, een opleidingsinstituut voor post-master onderwijs voor psychologen.

Naast mijn reguliere werk heb ik steeds bestuurswerk, in allerlei landelijke gremia, gedaan voor mijn beroepsgroep. Verder heb ik ook steeds in besturen van onderwijsinstellingen gezeten. Momenteel ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van het Strabrecht College te Geldrop.

Via mijn activiteiten voor het Strabrecht College ben ik contact gekomen met de gemeentelijke politiek. Ik volg al jaren de landelijke en internationale politiek en geschiedenis heeft sinds de middelbare school mijn grote belangstelling.

Door mijn activiteiten in de gezondheidszorg en onderwijs ben ik door de jaren heen gaan beseffen dat de overheid een belangrijke en invloedrijke rol heeft op deze gebieden. Vandaaruit is mijn belangstelling voor de politiek gegroeid en heb ik een “thuis” gevonden bij D66.

Het inzetten op eigen kracht en initiatief van mensen en tegelijk zorgen voor een sociaal vangnet resulteert in een goede balans in de samenleving. In die samenleving moeten wij stimuleren dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. Onderwijs, dat mij na aan het hart ligt, speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen van talenten en zelfredzaamheid van mensen. Het belang van innovatie en duurzaamheid is bij D’66 in goede handen. Een liberale samenleving, met respect voor diversiteit is een hoog goed. Verder leven wij niet op een eiland en is een goede inbedding in Europa van levensbelang.

Deze principes vertalen naar de locatie situatie, via de gemeenteraad, is een grote uitdaging.